Szép jó napot kivánok minden sorstársamnak. Szeretném megkérdezni, hogy sajtos pogácsát szeretnék készíteni, de nem tudom hogy milyen nevű liszt jó hozzá?
különben a multkor a nokedni nem vált be a rizslisztből, mert a rizsliszt a forrásban levő vízben teljesen feloldódott, olyan sűrű kása lett belőle, pedig 3 tojást tettem a rizslisztbe. Szóval ez nekem nem sikerült, és legalább egy órán keresztül 3szor kevertem be a nokedlitésztát.
A nokedlit coelipánbol nem lehet elkészíteni!! Palacsintának viszont kiváló!!
Rizslisztből finom piskóta készíthető!
Mantler lisztet vegyél és úgy készítsd el mint máskor a nokedlit csak 1db/tojással több kel bele.
Pogácsának scher MixB-t. ajánlom!!
Ajánlanék egy honlapot a lányok sokat segítenek és sok infót is találsz fenn. WWW. liszterzekenyseg.in
Hú azok nagyon rosszak!
Illetve vannak mesterségesen előállított úgynevezett Kenyérporok.
Interneten lehet találni.
Hozzávalók 1 tepsihez:
50 dkg burgonya
50 dkg kukoricaliszt
1 dl tej (1,5%-os)
4 dkg élesztő
2 tojás
15 dkg zsír
5 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A sós vízben megfőtt krumplit burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (cukorbetegeknek érdemesebb kisebb méretű pogácsákat sütni). Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Számoljuk meg, hogy hány pogácsánk készült, és ez alapján számítsuk ki 1 darab tápanyagtartalmát.